Sunday, February 20, 2011

Salah ke aku??????

Hari ini aku akan bertanding untuk kerusi umum dalam MP*.
Salah ke kalau aku selangkah kaki ke hadapan,
aku kecewa dengan mereka yang aku sanjungi apabila menjadi 1 kumpulan dalam persatuan.
Aku harapkan sokongan mereka tapi lain pula katanya,
dalam masalah pentadbiran, maka pencalonan di buat 2 kali,
pada hari ke-2 bertembung dengan latihan debat,
kenapa perlu cakap "ko tahu mereka datang jam berapa??" selama ni aku datang jam berapa pernah ke lambat.....
"ok2 salah ko mirul" dalam keadaan yang penat, messj yang diterima oleh AJK latihan, aku ingat xd orang datang jadi aku berkejar waktu berehat semasa pencalonan, semua pandang slek......
Aku tahu akuy x layak, tapi salah ke aku mencuba selangkah kehadapan, tak perlu la kutuk belakang.....
paling malu time tu ada kak liza yang aku pujuk suruh datang, kalau macam ni x yah la nak wujudkan kemesraan

BAru aku tahu kenapa janifal Quik debat

7 comments:

luqman said...

x,ko x pernah bersalah….ku respect ko dr dulu lg
ko manusia sempurna
salah mereka tu... menegor ko..
alah,pedulikan mereka tu...
ko sekarang bakal mpp... nanti yg tolong ko mpp gak..
mereka tu sampah sahaja..bukan mereka taw ko ne siapa... MPP yo!

aqwang said...

salam amirul...mcm ne sekali penilaian amirul terhadap kami....
kami bukan sampah yang sengaja melukakan hati amirul... mungkin sepatutnya kami x menegur dan biar. Namun,itu tanggungjawab dia menegur lagipun semua org ditegur oleh AJK debat time tu cuma manusia memberi reponse berbeza. Baiklah, salah kami. Maafkan kami.

my_rules said...

maaf sekiranya penilaian saya yang salah, tapi itu yang mirul rasa....
mirul pon ada perasaan bukannya robot nak tegur macam tuh tgk keadaan,awang kata nak wujudkan kemesraan pendebat, tak tahulah mereka yg lain tu cuba dekati pendebat lain x, saya dekati sebab saya rasa saya MT pendebat junior pon mereka kata presure dgn debat sebab tuh la bahasa lahar, tgur tak bertempat(tgk keadaan orgnya ok x)....lagipon saya dah bagitahu dalam meetng malam sebelumnya saya akan lambat...dah jadi macam tuh saya hilang mood awng nak join....
awang bukan kat tempat saya, jadi mungkin awang x nampak keadaan tersebut,bagaimana saya rasa bersalah.....
saya suka debat, tapi adakalanya apa yg kita suka bukanlah terbaik untuk kita.....jangan nak samakan saya dengan org lain, ni baru pencalonan.....ianya macam 1 kesalahan besar.....

Elixindora said...
This comment has been removed by the author.
BG said...

kepada menganggapkan kami sebagai sampah> samaphnya seseorang bukanlah terletak nilai komentar.sampah lagi seseorang itu apabila menghasut seseorang. Dan sempurnanya seseorang manusia bukanlah mereke sendiri yang menilai.bialah ALLAH sahaja yang tahu untuk menilai sama ada manusia sempurna tau tidak.
AWAS bahasa sampah anda!!

mirul> ye memang aku x layak untuk menegur ko. tapi ko kene ingat. apa yang ko taburkan mesti dikotakan. memang kau tertekan AKU TAU tue. KAMI semua sokong ko dari belakang mirul..TAPI satu je aku nk mintak tolong nasihat kawan ko tue yang menganggap kami ini sampah..seolah2 die menghina aku dan aku jugak...ingat tue..

aqwang said...

Memang amirul manusia, sama seperti yg lain. Pandai berasa bersalah, kecewa, gembira..xperlu utk berada ditempat org lain utk mengetahuinya, perlukah kita berada di tempat seorng ibu baru mengetahui kasih sayangnya? kalau mcm tu susah la kpd lelaki sampai ke mati x mengetahuinya.Sedang Allah memndang kita sama cuma berbeza darjatnya dan siapa kita membezakan diri. Awg xtaw pon apa yg terjadi, tp apabila awg tiba2 mendengar manusia lain mengherdik sesama sendiri..soalannya,PERLUkah ditunjuk kpd yg ain rasa AMARAH tu? simpan jer la, musyawarah korang berdua...ne tak, awg pun jadi ganjal..Jadi,awg baca komen ko yg di blog ne baru paham. MAsalahnya, perlu kah berkongsi kesalahn org lain dan utk apa? MERAPATKAN siaturahim.

my_rules said...

BG n awang> serius mirul x kenal yang komen first, n jangan la samakan mirulnye pemahaman dengan komen first....mirul x anggap pon sampah, bahkan macam 1 family....(bagus BG aku suka ayat ko kat komen atas, lepas ni jangan lupa tunaikan kewajipan)

aku tak harapkan kemenangan pon, aku cuma tak suka pentadbran yang tak telus sebab tuh aku naik......
dalam satu kawasan sekiranya ada kematian dan tiada seorang pon yang nak mandikannya, maka semua orang disitu dikira berdosa, begitu juga dalam keadaan ini......bagi menyokong *Manggis aku naik dengan matlamat sendiri, Insyallah kalau kami menang majoriti kami akan laksanakan tanggungjawab dengan baik, tetapi jika YDP masih lagi haluan HE*, susah2....mirul tahu mirul x kuat, tapi nak tahu kita mampu atau x kita kena tempuhinya dulu....begitu juga dalam debat, pada mulanya mirul rasa tak mampu sebab dulu mirul x fluen dan sangat teruk, tapi mirul tempuhi nya juga sehingga ok walaupun tak sehebat senior...

luqman> thnx 4 support dalam selected in MP* tapi pemahaman tentang mirul dan debat kamu salah...

awang>>tak perlu menjadi ibu, tapi jadi diri sendiri ataupun anak tersebut untuk mengetahui ada kasih sayang ada atau pun x....
Ianya bukan masalah untuk kongsikan kesalahan orang lain, jangn buat tafsiran sendiri....tetapi ianya berkenaan apa yang saya rasa...sebab bila cakap xd org nak dngr malah dibidasnya, lebih baik tulis......

Dah jangan nak HOTkan lagi.....
hari ni hari pengundian......keputusan ptg ni....

Post a Comment

jAnGan Tau BacE Jee, Komen SekAli....

Rakan Persinggahan

clikck me