Monday, May 9, 2011

Saya Terharu Kak=)

video
Hari Ini mirul diberikan posting special lagu ni dari orang yang special iaitu kak khairun niesa....
Thanx kak, huhuhu terharu laaaa

Dalam keadaan yang presure dengan paper exam beberapa jam lagi nie,
dapat tersenyum ada posting sebegini di FB
jadi nak kongsi perasaan happy+terharu sangat2
dalam kecelaruan mentafsirkan erti persahabatan
adakalanya mendapat jawapan positif, dan adakalanya negatif.....

Mungkin mirul yang termuda dalam organisasi JKK melewar, jadi mendapat perhatian.

Kan bagis sekiranya JKK TSN ada orang macam kak niesa mesti segala program yang nak dijalankan sentiasa di support...
Insyallah ada nanti

baru masuk pengenalan JKK TSN
Saya sentiasa doakan yang terbaik untuk semua...
Semoga Persahabatan Kita Kekal
walaupun dulu sedikit tegang dek kerana ideologi pemikiran...'
setelah berdialog dengan diri sendiri
mirul faham semua tak ada salah dalam hal ni.....

Akhir kata, mirul Bersyukur dan seronok dapat kenalan Insan seperti Kak Niesa=)
serta JKK  MELEWAR yang carring...huhu
Pjee, Thoha
AJK surau abang hakim...
Alangkah Indahnya sekiranya mereka ni jadi 1 sebagai romae di TSN, amin.....
alangkah bagus juga  sekiranya jawatan yang disandang adalah lama,
bukan sebab gila kuasa, tetapi kegembiraan persahabatan
walaupun adakalanya ada salah faham
pasti boleh diselesaikan sekiranya tiada yang keras kepala dan saling bertolak ansur...
semoga semuanya lepas ini baik2 ....amin....

write  Ikhlas from::Mirul

Sunday, May 8, 2011

HATI


Ketahuilah olehmu bahawa hati mu sekarang sebenarnya tersiksa dan sakit kerana kemaksiatan dan syahwat yang sentiasa dituruti oleh pemiliknya. Tahukah kamu bahawa rasa sakit dan ketersiksaan hati adalah kerana dosa sepertimana rasa sakit oleh tubuh apabila dipukuli. Hanya saja, bila rasa sakit ditubuh bisa diubati dengan pelbagai ubat namun dosa dosa yang menjadikan hati kamu sakit hanya ada satu saja ubatnya. Tidak lain tidak bukan kamu wajib bertaubat dan meninggalkan dosa itu barulah ketenangan akan mengucup kamu!

Friday, May 6, 2011

SEMOGA SELAMAT SAMPAI KE BUMI KAMPUNG HALAMAN

Assalam....Salam Ukhwah


Untuk membina sebuah ikatan persahabatan memang mudah, 
tapi untuk mengekalkannya bukanlah suatu yang mudah....
Ianya melibatkan ke2-2 belah pihak, sekiranya hanya sebelah pihak sahaja yang cuba mengekalkannya, manakala sebelah pihak lagi ambil mudah. Sehinggakan suatu ketika yang menjaga itu putus asa dek kerana keletihan.

So 4 the last word "Saya Gembira Berkawan Dengan Anda "
Saya Buat yang termampu Untuk Kekalkan Persahabatan Tersebut,
seKiranYa saya Senyap makNanya Saya GiveUp Ngan perkara iTu...
Adakah sAlah SayA yAng Tak Pandai MengEkalKannya.......

cuma kecewa adakalanya tak mampu mengekalkan persahabatan tersebut....
adakalanya perbezaan idiologi, tapi itu Alhamdulillah dapat diselesaikan dan di kekalkan...
tapi persefahaman pendapat dalam dunia ilmu Agama, erm...sedih sunyi sepi.....


MaafKan Aku!!!

video



 Aku Insan Yang Lemah,
Tak Mampu Mengekalkan suatu persahabatan
Rasa macam persahabatan itu adalah satu penipuan
Ukhwah adalah satu kepentingan sebelah pihak sahaja
Dek kerana ideologi pemikiran berbeza

Thursday, May 5, 2011

Thnx 4 The Phone

Thanks a lot bro for give borrow ur Phone...
......segan pon ade jugak......
walaupon phone rosak
tapi still guna lagi...masa tuh kom[ius nak guna atau tak,
kalau tak nanti kecik hati or marah macam kes sebelum ni
kalau ambil pulak macam diman ish
pk macam lak....
anywhare thanks ya
jangan risau mirul pulang awal...hak2



Rakan Persinggahan

clikck me